Jump to content
-->
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
cheesecake8069

Running os x catalina on lenovo edge 15 i5 5200u

Recommended Posts

Hi, so I've been chipping away at getting osx catalina to install on my lenovo edge 15 dual boot osx and then undies 10 clover, for àbout 3 or 4 days now, I have it installed and running with semi graphics, no wifi (intel pro set card) no audio and no accelerated graphics. 

Specs:

Intel i5 5200u

Intel hd graphics 5500

Intel pro set wireless wifi

 

The current issue I'm facing is getting the 7mb of graphics ram bug to go away, I've tried everything I can think of, I've injected all of the hardware ids product ids fake ids for EDID 

Fake I'd/gpu device: 0x16168086

Platform I'd: 0x16160000

Codename: broadwell gen 8

Vram: 1024

Vendor I'd: 0x8086

Product I'd: 0x1616

But when I launch from this plist set up it throws kerbal panic and dumps kexts so 

I'm able to run with no accelerated graphics using 

Platform I'd 0x16260006

And just interning that into all the inject fields for both inject intel and EDID.

I'm not sure what I'm doing wrong. Any help would be appreciated. 

I can upload my plist if needed. I'm using hsckintool and clover configurator.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

What about FakePCIID kexts?

Share this post


Link to post
Share on other sites
49 minutes ago, Hackintosh Shop said:

What about FakePCIID kexts?

Yea, I tried them had no luck, I ended up finding a plist built by rehab man on GitHub for the 5200u, I have accelerated graphics now but no usb power haha, so I'm currently in the process of amending the plist to enable my usb ports. But I'm not having the easiest time with that either. 

Things I have working 

Graphics 

Mac os catalina 

Mouse trackpad and keyboard. 

My audio device is now showing up through hackintool after enabling some fix's that are off by default. So I should be able to patch my audio in.

Things that aren't working 

Touch screen 

Brightness

wifi 

.............

With time I'm becoming my confident editing the plist myself. 

It's Abit worrysom to begin with but it's not that difficult once you get used to it,

Also the ability to have multiple plists and back ups and choose them at will from clover bootloader is a huge relief. So if you make a huge mistake you can just choose a different plist to boot from. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, update on this. I now have usb power and accelerated graphics. It's very odd tho. So I have my default plist set in clover to the new 5200u plist by rehab man, but when I boot I have to go in and manually select the old plist I was using to have usb power..... 

Important thing to note. I haven't added accelerated graphics to the old plist. I never managed to get it working......

So I'm not entirely sure what it's doing.....

Seems like it's taking some boot options from somewhere... Idk where.... And applying them from the new plist to the old plist when I boot?

Still have no audio alc 233 layout I'd 3 doesn't seem to do anything either. 

I've tried both apple alc apple hda lilu and voodoohda. I see other reports of this alc working. I just can't seem to get mine to work. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Hackintosh Shop said:

What about FakePCIID kexts?

Okay final update l, I have everything working.

Wifi using helipad on an intel card

Bluetooth

Full accelerated graphics.

Full sound using voodoo, when patching using apple alc it just through kernel panic over and over again no matter what I did. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...