Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
  • Donation Goals

    Hackintosh Monthly Donation - April

    Hackintosh Shop was made possible by using your donations & displaying ads which covers the running cost.

    Donate with BitCoins

    Thanks


    5%
    $5.00 of $100.00 Donate Now
rohitd

HP tpn 1119 PRE BOOT

Recommended Posts

Hi, 

I have the following configuration for my laptop:

Intel 5005 with HD5500 IGPU. I cant seem to get the Big Sur installation to boot successfully with both CLOVER and OPENCORE.

See attached EFI used and the error screenshot.

https://we.tl/t-AxOHv6vYIi

Any help would be much appreciated.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Clover Seems to work, For OpenCore Quirks needs to be set.

Copying the quirks from Clover Config to OpenCore Config should fix your OpenCore EFI.

To fix the Kernel Panic with Clover, Tick Kernel LAPIC Patch & Use Kernel CPU patch if required.

Do you have access to Mac? If not you can tick these options from Clover Bootloader Menu Options, but you have to do this every time, until you add it to Config.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites

No option to do that in BIOS. Any other thing that i could try. High Sierra used to boot although with less VRAM.

Cant we do the same here?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The posted EFI is not detecting the USB installer.

Also just copying the config is not booting as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You just need FakePCIID.kext and FakePCIID_Intel_HD_Graphics

Also you must spoof your device as 0x1626 to avoid hang at boot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This helped booting. Successfully installed Big sur without GFX acceleration.

Applied Framebuffer fixes and have a stable OS.

Will have to fix Audio , Battery etc. 

Thanks for your help.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great you had it done everything yourself. I’m marking this post as solved.

If you post how you solved this it would be helpful for others.

If possible upload your EFI 

Here,It might help other Hackintoshers...

https://community.hackintoshshop.com/files/category/11-clover-bootloader-hackintosh-big-sur/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...